Retail meets food industrie!

Het veranderende retaillandschap & verantwoord verpakken.

FoodIndustrie Experts brengt experts uit de retailwereld en de voedingsindustrie jaarlijks samen om te leren van elkaar en de ontwikkelingen voor te blijven.

De events van FoodIndustrie Experts zijn exclusief voor DGA’s/Beslissers van bedrijven die verse levensmiddelen verwerken.

Op 16 juni 2022 waren ruim 50 beslissers aanwezig!
Hieronder een kort verslag en een impressie van de sfeer van 2022

De datum van 2023 is inmiddels bekend, zet hem vast in je agenda.

Meld je aan als je op de hoogte wilt worden gehouden van het programma van 2023.

 

Niet alleen geïnspireerd worden door experts uit de retail en de voedingsindustrie, ook het netwerken met collega- DGA’s/beslissers van foodproducerende bedrijven is een belangrijk onderdeel van ons jaarlijkse event. En hoe kan dat beter dan onder het genot van lekker eten, tijdens een tot in de puntjes verzorgd lopend buffet?

De topics van 16 juni 2022

Als het gaat om voedselverpakkingen staat bovenaan de prioriteitenlijst: duurzaam materiaalgebruik.
Maar wat is de meest duurzame keuze? Héb je als foodproducent wel een keuze? Zijn de oplossingen haalbaar? Hoe gaan we optimaal recyclen? En wie gaat het eigenlijk betalen?

En waar moeten we aan denken als het gaat om het veranderende retaillandschap?
Wat verandert er in de samenleving? Wat verandert er in het consumentengedrag? Wat verandert er in de markt? En wat betekent dat aan nieuwe mogelijkheden en kansen voor de spelers in de voedselketen.

Duurzaam verpakken vs verspilling

Ulphard Thoden van Velzen is gespecialiseerd in recycling en brengt wetenschap en praktijk samen. “Recyclingsystemen zijn verre van eenvoudig en het is een grote uitdaging om de recycling van plastic foodverpakkingen zo optimaal mogelijk te maken. Ons onderzoek is er op gericht inzicht te krijgen in de samenstelling van de gerecycleerde materialen in relatie tot het ontwerp van de artikelen, de inzamelingsmethoden, de sorteermethoden en de recyclingmethoden. Dan kunnen we de bedrijven effectief helpen in hun transitie naar het duurzaam verpakken van verse levensmiddelen.”

De ontwikkeling van CurvCode (digitale watermerktechnologie) als prijswinnende oplossing voor het huidige sorteerprobleem bij recycling van voedselverpakkingen, sloot hier naadloos op aan. Ton van Rooij gaf inzicht in de toegevoegde waarde van “the missing link in recycling”.

Het veranderende retaillandschap

De foodsector heeft altijd te maken met een krachtenspel. In de eerste plaats tussen een sterk veranderend consumentengedrag en het al evenzeer veranderende retaillandschap. Maar evenzo het krachtenspel tussen retailers en de voedselketen. En niet in de laatste plaats de invloed van technologie en nieuwe initiatieven zoals de flitsbezorgers, maar ook de platforms die horeca dichter bij de consument brengt.

Tijdens ons Event ging Jan-Willem Grievink in op alle veranderingen en de kansen die dat met zich meebrengt voor alle spelers in de Nederlandse voedselketen. De stelligheid waarmee hij presenteerde zorgde voor een flinke discussie. Lees ook het interview in vakblad Voedingsindustrie: “In de supermarkt krijg je een revolutie van jewelste!”

Mindf*ck

De dag sloten we af met een spetterende performance van Victor Mids.

Victor Mids is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen. Hij behandelt thema’s zoals beïnvloeding, perceptie, mindset, neuromarketing en communicatie. Wij gingen mee in zijn wereld, waar niets is wat het lijkt…

Een impressie van de editie van 2022

Programma 16 juni 2022

Datum: 16 juni 2022
Locatie: De Markies, Van der Valk Boumanlaan 61, 3446 GG Woerden (gratis parkeren)

14.30 uur Ontvangst deelnemers
15.00 uur Ton van Rooij (Project Director FiliGrade prijswinnende CurvCode) + Ulphard Thoden van Velzen (senior onderzoeker verpakkingstechnologie en recycling – Wageningen Universiteit) over “Verantwoord verpakken”
16.00 uur Pauze
16.20 uur Jan-Willem Grievink oprichter FoodService Instituut Nederland over het “Veranderende retaillandschap en de kansen voor de Nederlandse voedselketen”
17.10 uur Pauze
17.30 uur Viktor Mids – Befaamde illusionist en arts, welbekend van zijn TV programma “MINDF*CK” met een spetterende voorstelling.
18.30 uur Netwerkdiner
20.30 uur Einde

Sprekers 16 juni 2022

Als senior onderzoeker verpakkingstechnologie en recycling schrijft Ulphard wetenschappelijke bijdragen op het gebied van de verpakkingstechnologie en de recycling van verpakkingen. Daarnaast verricht hij het contractonderzoek voor bedrijven.

Door het veelvuldig netwerken met bedrijven brengt hij de wereld van de wetenschap en de praktijk samen.

Dr. E.U. (Ulphard) Thoden van Velzen, senior onderzoeker verpakkingstechnologie en recycling - Wageningen Food & Biobased Research

Ton van Rooij is betrokken bij de ontwikkeling van CurvCode (digitale watermerktechnologie) als oplossing voor het huidige sorteerprobleem bij recycling. Hij heeft veelvuldig contact met producenten voor het maken van verpakkingen met CurvCode en coördineert het testprogramma.
De focus ligt nu op het opschalen van TRL 6 naar TRL 8 en de uiteindelijke marktintroductie.

Ton van Rooij, Project Director FiliGrade Sustainable Watermarks B.V.

Jan-Willem Grievink is de oprichter van het FoodService Instituut Nederland, een Kennisinstituut voor de toekomst van de foodsector. Het FSIN is een vereniging met 230 foodbedrijven als lid.

Het FSIN heeft als kerntaak om veranderingen die er aan zitten te komen te ‘duiden’ en zo concreet mogelijke Outlooks te maken over wat die veranderingen betekenen voor de foodsector.

Jan-Willem Grievink, Oprichter van het FoodService Instituut Nederland

Leden van FSIN zijn: Albert Heijn, Jumbo, Plus, Spar, McDonalds, Van der Valk, Sligro, Bidfood, Unilever, Douwe Egberts, Friesland Campina, tot en met bedrijven in de primaire sector zoals Koninklijke Fruitmasters e.d.

Inmiddels is de leiding van het FSIN overgedragen aan Inga Blokker. Jan-Willem is nog wel adviseur voor het FSIN en verder docent op een aantal Business Schools, waaronder Nyenrode.

Jan-Willem Grievink, Oprichter van het FoodService Instituut Nederland

Mindf*ck is een populair-wetenschappelijke goochelshow, die het klassieke beeld van glittergordijnen en gezaagde weesmeisjes achter zich laat. In deze goochelshow worden bekende en onbekende Nederlanders geconfronteerd met onmogelijke illusies.
De kijker krijgt inzicht in de onderliggende psychologische principes zoals afleiding, non-verbale communicatie en de invloed van het onderbewustzijn.

Victor Mids, Mindfuck

Wie zijn de FoodIndustrie Experts?

Vijf gedreven spelers binnen de foodbranche

De partners leveren elk een eigen specialisme op het gebied van wegen, bedrijfsnetwerken, verpakken, transport(planning), software, automatisering en communicatie. De gezamenlijke focus ligt op het optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen de (vers) foodbranche met als doel een totaaloplossing voor de klant te kunnen bieden. Een jaarlijks kennisevent is een wezenlijk onderdeel van deze totaaloplossing.

Wil jij in 2023 dit event meebeleven?
Meld je aan en we houden je op de hoogte!

Dit event is exclusief voor beslissers van foodproducerende bedrijven.


    JaNee
    Indien je de laatste vraag niet met ja kunt beantwoorden val je niet in de bezoekersdoelgroep en kunnen we je helaas geen toegang verlenen tot dit event.

    Contact

    Meer weten over FoodIndustrie Experts? Neem voor aanvullende informatie contact op met één van de partners of b2b Communications BV (026-3700027) of stel je vraag via [email protected]